Vezetők

Vezetők

Polacsek Tamás

Erdélyi idegenvezetői és tanári tapasztalat ötvözetéből született meg az erdélyi diákturizmusra szakosodott utazásszervezéssel foglalkozó cég ötlete éppen egy évtizede. Az időközben megjelent "Határtalanul" programnak köszönhetően tavaly már több, mint harminc magyarországi diákcsoport erdélyi útját szerveztük meg. Jómagam a szervezés, az idegenvezetés mellett a gyógypedagógusi munkámról sem mondtam le teljesen, óraadó tanárként is dolgozom a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem gyógypedagógia szakán. Fiatal idegenvezetők kiképzése is egy új terület, amellyel szívesen foglalkozom.  

Ács Zsolt

Kolozsváron születtem, tanulmányaim nagy részét itt végeztem. Történelem-művészettörténelem szakot végeztem, majd protestáns egyháztörténelem szakon  szereztem mesteri oklevelet. Budapesten az ELTE poszt-graduális képzésen vettem részt, kulturális mediátor szakon. Fontosnak tartom a történelmi múlt teljes és valós megismertetését minden generáció számára, külön kiemelve a fiatalabb generációt. 2001. szeptember 11. számomra is emlékezetes nap, mivel ekkor indultam útra az első turista csoportommal. 2003 óta az EMKE Országos Elnökségének vagyok az irodavezetője, valamint a Kőváry László Honismereti Kör titkára.
 

Szeredai Norbert

Több mint 20 éve cserkész vagyok, ami életem legfontosabb mérföldkövét jelentette, hisz ott találtam meg hivatásomat,  valamint a közösség és a kirándulás örömét. Jelenleg a kolozsvári Talentum Református Iskolában tanítok és különböző régészeti kutatásokban veszek részt. Igyekszem olyan dolgokkal foglalkozni, melyek számomra élményt és feltöltődést jelentenek, így néhány éve idegenvezetek is, főként gyerek csoportokat. Szeretek mesélni és megismerni s mindkettőre tökéletes lehetőség egy kirándulás.

Kató Marika

Sepsiszentgyörgyön születtem, néprajzi tanulmányaimat Kolozsváron végeztem, ahol jelenleg is élek. Mivel leginkább a miért és a hogyan kérdések foglalkoztatnak az ember és a kultúra viszonylatában, ezért a néprajz szak kitűnő választásnak bizonyult, melyhez hozzákapcsolódott a történelem, művészettörténet és kultúrtörténet szeretete is. Jelenleg muzeológusként dolgozom a válaszúti Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjteményben, mely Erdély egyik leggazdagabb magángyűjteményének számít. Munkám során tudásátadással, értékközvetítéssel is foglalkozom. Sokszor találkozom fiatalokkal, akikkel igyekszem oly módon megismertetni az adott témát, hogy az számukra érthető és befogadható legyen. Fontosnak tartom, hogy elgondolkoztassam őket, és olyan feladatok, kérdések elé állítsam, melyek során élvezettel szerzik meg az új információkat. Szeretek itthon kirándulni, és szívesen mesélek Erdélyről és az itt élő népek kulturális sokszínűségéről.